КОШНИЦА
0 продукта | 0.00
ПРОДУКТИ

РЕКЛАМА


КОНТАКТИИмате въпроси? 
тел. 0895 124345

info@rogaine.bg
косопад мъжекосопад женипродукти срещу косопад

Причини за косопад при жените

Андрогенната алопеция е често срещана форма на косопад и при двата пола. В продължение на години се смяташе, че в основата на процеса на оплешивяване стои мъжкият полов хормон тестостерон, който жените обикновено имат в много малки количества. Вече за главен виновник се определя дихидротестостеронът.

 
Той играе ролята на „враг“ на космените фоликули на главата, обясняват експерти. При определени условия дихидротестостеронът убива фоликулите. Това просто действие е в основата на много видове косопад, поясняват те.
 
Тестостеронът се превръща в дихидротестостерон с помощта на ензима 5-алфа редуктаза. Учени смятат, че проблемът не се крие в количеството на циркулиращия тестостерон, а по-скоро в нивото на дихидротестостерон, свързвано с рецепторите на космените фоликули.
 
Дихидротестостеронът свива космените фоликули, което прави невъзможно здравата коса да оцелее.
 
Хормоналните процеси на преобразуване на тестостерона в дихидротестостерон, което впоследствие уврежда космените фоликули, се случват както при мъжете, така и жените.
 
Мъжете с андрогенно оплешивяване обикновено имат нисък общ тестостерон и по-високи нива на общи свободни андрогени, включително на дихидротестостерон.
 
При нормални условия жените са със значително по-ниски нива на тестостерон, в сравнение с мъжете, но и те могат да предизвикат андрогенен косопад при нежния пол.2024, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Причини за косопад при жените