КОШНИЦА
0 продукта | 0.00
ПРОДУКТИ

РЕКЛАМА


КОНТАКТИИмате въпроси? 
тел. 0895 124345

info@rogaine.bg
косопад мъжекосопад женипродукти срещу косопад

Използване на Рогейн срещу косопад

 Ние знаем, че милиони мъже страдат от някаква форма на косопад. Сега когато вече сте взели мерки срещу косопада, как може да постигнете най-добри резултати?  Използвайте Рогейн търпеливо всеки ден(веднъж сутрин и веднъж вечер) нанасяйки го върху скалпа. Отнема САМО 10 секунди! Превърнете Рогейн Миноксидил във ваша дневна рутина, също както миенето на зъбите или бръсненето. Ако го направите ще дадете най-доброто за себе си и косата ви.

Важно е да се знае, че така както не сте си загубили част от косата за едно денонощие, така няма и да я възстановите в такъв срок. Въпреки, че Рогейн започва да действа веднага, ясни и категорични резултати може да се появят през третия или четвъртия месец.

Някои особености, които трябва да се знаят докато започвате Рогейн:
През първите няколко седмици може да има временно увеличение на косопада. Това е добър знак и означава, че е започнат нов цикъл на израстване! Стари косми, които са били в процес на косопад проправят път на нова, здрава коса. Растежът е видим. Първоначлно, новата коса е безцветна и наподобява мъх на праскова. С течение на времето, косата придобива същия цвят  и структура както и по останалата по скалпа. Ако не забележите резултати след 4 месечна употреба, консултирайте се с дерматолог.


Преди всичко, продължете с ежедневието си - точно както миенето на зъбите, но нанасянето на Рогейн отнема по-малко време и ще се чувствате превъзходно, че спазвате програмата.


Често задавни въпроси от мъже относно употребата на Рогейн:


1. Какъв шампоан трябва да използвам?

Препоръчително е използвате шампоан, който почиства скалпа и лек кондиционер, който не товари косъма и сплесква косата.


2. Излагането на слънчеви лъчи влошава ли косопада?

Не, слънцето не предизвиква косопад и не го утежнява, но е добра идея да се предпазите от UV лъчите с шапка.


3. Мога ли да продължа да използвам гел за коса докато ползвам Рогейн?

Можете да продължите да поддържате косата си по същия начин както преди, но е препоръчително първо да нанесете Рогейн и да изчакате да изсъхне на скалпа и тогава да нанасянето на други продукти.


4. Може ли да нанасям Рогейн на мокра коса?

Участниците в клиничните ни тестове бяха със сухи коси преди нанасянето на Рогейн, но това не винаги е възможно в домашна обстановка. Препоръчваме преди нанасяне да си подсушите косата с кърпа, в случай че не е възможно такова с сешоар. 


5. Мога ли да си суша косата с сешоар след като съм нанесъл Рогейн?

Да, но е препоръчително да използвате минималните настройки на сешоара.
КАК ДА ПОСТИГНЕМ МАКСИМАЛНОТО

1. Колко дълго мога да ползвам Рогейн?

Клиничните ни изследвания обхващат период от една година, но не съществува горна граница колко дълго можете да ползвате продуктите ни. Постоянната и продължителна употреба е наложителна за увеличаване на плътността на косата и поддържането и или косопада ще започне отново.

2. Какво ще стане, в случай, че спра да ползвам Рогейн срещу косопад?

Постоянната употреба на Рогейн е необходима, за да се поддържа растежа на коса. Лечение за косопадa не съществува и в случай, че спрете употребата на Рогейн, нормалният косопад ще се върне след 3-4 месеца в старите си граници. Така че продължителната употреба на Рогейн трябва да се превърне в част от ежедневието ви - като пастата за зъби и самобръсначките. Минималния препоръчителен срок на употреба е 3 на всеки 6 месеца, т.е. паузи над 3 месеца между нанасянията ще заличат постигнатия успех.

3. Какво ще стане, ако пропусна едно и две приложения на Рогейн?

Ако пропуснете едно или две приложения, продължете нататък без да компенсирате пропуснатото. Едно или две пропуснати нанасяния няма да повлияят на ефикасността на продукта в случай, че продължите с редовната му употреба.

4. Колко дълго да продължа да ползвам Рогейн?

Наследственият косопад е състояние за цял живот, което изисква постоянна употреба на Рогейн. Превърнете Рогейн в част от дневната си хигиена - сутрин и вечер. Отнема само десетина секунди.

5. Помага ли Рогейн за поникване и сгъстяване на брада?

Рогейн предизвиква окосмяване на всички зони на тялото, вкл. и на брадата. Ако го нанасяте по ръцете, ще забележите допълнително окосмяване, затова го нанасяйте само на зони където окосмяването е желано.УПОТРЕБА


1. Как ще изглежда ново-поникналата коса?

Рогейн предизвиква израстване на коса, която е здрава и плътна. Въпреки, че първоначално косата може да е мека и насочена надолу, с продължителна употреба на Рогейн, косата ще се изравни и като цвят и като твърдост с останалото окосмяване по скалпа.

2. Скоро започнах употребата на Рогейн и забелязах, че косопада ми се засили? Нормално ли е?

Рогейн стимулира фоликулите да преминат от спяща в растяща фаза. Не е необичайно да забележите временно увеличение на косопада през първите две седмици на употреба. Това се случва в някои случаи защото новата коса притиска старата нагоре докато фоликулите преминават от спяща в растяща фаза. Процесът е подобен на падането на млечните зъби при децата при поникването на новите. Този косопад е временен и спира след няколко седмици на употреба. Имайте предвид, че ако коспада продължава повече от 2 седмици е препоръчително да се консултирате с дерматолог. 

3. Съществува ли начин да разбера дали Рогейн работи?

Има няколко индикатора, които показват, че Рогейн работи. Например през първите 2 седмици е възможно да има временно увеличение на косопада. Това е добър знак и индикатор, че нов цикъл на растеж е започнат в космените фоликули и стари косми, които така или иначе щяхте да загубите проправят път на нова, здрава коса. Това е окуражаващо и показва, че Рогейн стимулира израстването на коса и спира процеса на косопад. Имайте предвид, че не всички реагират по един същи начин на Рогейн и заключенията от официалните клинични тестове показват, че той действа в над 85% от случаите, което се потвърждава и от мненията на клиентите в световен мащаб. В случай, че косопадът продължи повече от 2 седмици, преустановете употребата и се консултирайте с дерматолог.

4. Кога трябва да очаквам първи резултати?

При повечето мъже резултати се появяват в рамките на 4 месеца. Резултатите и успеха срещу косопада зависят от правилната употреба на продукта: Не забравяйте да нанасяте Рогейн два пъти дневно, всеки ден директно върху скалпа. Ако не забележите резултати след 4 месечна употреба, консултирайте се с дерматолог.ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА РОГЕЙН


1. Колко е трайността на Рогейн?

Трайността на Рогейн лосион е 3 години, а на Рогейн пяна е 2 години.


2. Съществуват ли лекарства, които могат да взаимодействат с Рогейн?

Не са ни известни данни, които да показват, че Рогейн може да се комбинира с орално приемани лекарства. Не трябва да ползвате Рогейн, ако нанасяте други локални препарати върху скалпа. 

3. Какви са най-често срещаните странични ефекти от употребата на Рогейн?

При някои хора може да се почуваства сухота, сърбеж или раздразнение на скалпа. Замяната на формат на Рогейн лосион с пяна обикновено премахва раздразнението, ако го има.

4. Каква е разликата между Rogaine пяна и Rogaine Extra Strength лосион?

Пяната и лосиона съдържат поравно от активната съставка Миноксидил(Minoxidil)  - 5%, но пяната Рогейн е единствената пяна одобрена от Комисията по храните и лекарствата в САЩ(FDA) за борба с косопада. Понеже е във вид на пяна, а не лосион, нанасянето и е различно. Пяната се нанася с нежен масаж върху скалпа за разлика от лосиона, който се нанася с капкомер апликатор върху зоната засегната от косопад. 

5. Как работи Рогейн?

При наследствния косопад, комбинация от наследственост, хормонално действие и възраст причиняват прогресивното свиване на космените фоликули. Това скъсява цикъла на израстване на коса и с течение на времето активната фаза на растеж се превръща в постоянна фаза на покой и растежа спира. Учените считат, че Рогейн разширява космените фоликули и така спира миниатюризацията им. С уголемяването на космения фоликул, активната фаза на растеж се удължава и позволява на косъма да израстне по-дебел и дълъг. С по-голям брой фоликули в активна фаза на растеж се забелязва израстването на нова, здрава коса. 

6. Какво е Рогейн и по какво се отличава от Ригейн(Регаин)?

Рогейн е първият одобрен от Комисията по лекарствата на САЩ продукт за локано приложение за предизвикване на растеж на коса. Рогейн спира наследствения косопад и предизвиква растеж на нова коса. Regaine е същият продукт, но разпространяван само в централна и южна Европа. 

7. Безопасен ли е продуктът за животни?

Няма данни. Рогейн би могъл да навреди на домашни любимци и животни, затова го дръжте далеч от тях на безопасно и сигурно място.   2023, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни
Използване на Рогейн срещу косопад