КОШНИЦА
0 продукта | 0.00
ПРОДУКТИ

РЕКЛАМА


КОНТАКТИ
  
Имате въпроси? Позвънете ни:

0884.93.07.50
0895.16.76.76

косопад мъжекосопад женипродукти срещу косопад

Rogaine - причини за косопада

  НЯКОИ ОСНОВНИ ФАКТИ

 • Средният брой космени фоликули по скалпа е около 100 000.
 • Нови фоликули не се формират след раждането.
 • Повечето хора губят между 50 и 100 косъма на ден и за значителна загуба на коса се счита косопад от над 150 косъма на ден.   
  КАКВО ПРЕДИЗВИКВА КОСОПАДА ПРИ МЪЖЕТЕ
   
 • Въпреки че съществуват няколко причини за косопад, мъжкият модел плешивост (наричан също андрогенна алопеция или наследствен косопад) отговаря за по-голямата част от косопада при мъжете. Той обикновено е предизвикан от комбинация от хормоналната активност и наследственост, които заедно предизвикат свиване на космените фоликули в скалпа ви. С течение на времето, постепенното свиване на някои фоликули на скалпа води до съкращаване на цикъла на нарастване на косъма. Косата става по-тънка и по-къса, докато растежът спре напълно.
  ФАКТИ ЗА КОСОПАДА ПРИ МЪЖЕТЕ

  Има няколко причини за загуба на коса. Въпреки това, мъжкият модел плешивост е най-често срещаният тип косопад и обикновено е постоянен. На него се пада по-голямата част от косопад в световен мащаб..
  Косопадът при мъжете е състояние, което може да се наследи по майчина или бащина линия..
  Загубата на коса може да започне в тийнейджърските, 20-те или 30-те години.
  Косопадът засяга до една трета от всички мъже.
  До 50-годишна възраст, приблизително 50% от мъжете имат значително изтъняване на косъма.
  Загуба на 150 или повече косъма на ден е анормална.


  Ако вашият косопад е на различно място или много по-голям от указаните случаи на илюстрацията, то Рогейн може и да не помогне.
  Моля, преди да започнете да приемате това лекарство прочетете внимателно цялата листовка.

  - Ако имате допълнителни въпроси, моля попитайте Вашия лекар или Вашия фармацевт.

  - Това лекарство е предписано лично на Вас и не трябва да го давате на други хора. То може да им навреди дори, когато техните оплаквания са същите като Вашите.

   

  В тази листовка:

  1. Какво представлява РОГЕЙН и за какво се използва

  2. Преди да започнете да приемате РОГЕЙН

  3. Как трябва да се приема РОГЕЙН

  4. Възможни нежелани реакции

  5. Съхраняване на РОГЕЙН

  6. Допълнителна информация

  RОGAINE® 2% разтвор

  РОГЕЙН 2% разтвор Minoxidil

  Името на това лекарство е РОГЕЙН. Активното лекарствено вещество е minoxidil (миноксидил). Всяка бутилка съдържа 2% от лекарственото вещество.

  Помощни вещества са: пропилен гликол, алкохол и дестилирана вода

   

  Притежател на разрешението за употреба

  Johnson & Johnson Healthcare Products

  Производител: McNeil PPC, Inc. Skilman, NJ 08558 USA
  U.S. Patent No. 6,946, 120
   

   

  1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА РОГЕЙН И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

  РОГЕЙН се предлага под формата на дермален разтвор (за локално приложение върху кожата), съдържащ 2% от лекарственото вещество.

  РОГЕЙН се предлага в опаковки, съдържащи една бутилка от 60 мл и следните апликатори: спрей-помпа, дълъг наконечник и/или приставка за втриване

   

  Какъв тип лекарство е РОГЕЙН

  РОГЕЙН стимулира растежа на косата при андрогенно (под влиянието на мъжките полови хормони) оплешивяване, изразено при мъжете като плешивост на върха на скалпа, а при жените като дифузна загуба на коса или изтъняване на скалпа. Механизмът, по който РОГЕЙН може да стимулира растежа на косата, не е напълно изяснен, но РОГЕЙН може да стабилизира и обратимо да повлияе на процеса на косопад при андрогенно оплешивяване.

   

  За какво се използва РОГЕЙН

  Лечение на андрогенно оплешивяване при мъже и жени ( за ново поникване) и стабилизиране на загубата на косата.

   

  2. ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ РОГЕЙН

  РОГЕЙН не трябва да се използва:

  Ако сте получавали алергична реакция към миноксидил или някое от помощните вещества в състава на лекарството, описани по-горе.Ако отговорът на някои от въпросите по-долу е ДА, консултирайте се с лекар преди да приемете РОГЕЙН, тъй като това лекарство може да не е подходящо за Вас:

  ■ Страдате ли от сърдечно-съдово заболяване?

  ■ Бременна ли сте? Кърмите ли?

  ■ Под 18 години ли сте?

   

  Бременност

  РОГЕЙН не трябва да се приема по време на бременност, освен ако Вашия лекар не Ви е препоръчал друго. Жени в детеродна възраст е необходимо да използват ефикасни противозачатъчни средства. Свържете се незабавно с Вашия лекар, ако забременеете, смятате, че сте забременели или планирате забременяване, докато приемате РОГЕЙН.Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, ако сте бременна.

   

  Кърмене

  Докато употребявате РОГЕЙН, не се препоръчва да кърмите, тъй като РОГЕЙН се излъчва в майчиното мляко. Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди да започнете да вземате каквото и да е лекарство, докато кърмите.

  Шофиране и работа с машини

  Няма данни за ефекта върху способността за шофиране и работа с машини. Предвид начина на действие на лекарството не се очакват значими ефекти.Важна информация за някои от помощните вещества на РОГЕЙН:Тъй като съдържа алкохол, РОГЕЙН може да причини парене и дразнене в очите. При случаен контакт с чувствителни повърхности (очи, кожни охлузвания, лигавици) засегнатото поле трябва да бъде изплакнато с обилно количество студена чешмяна вода.

  Прием на други лекарства:

  РОГЕЙН и някои други лекарства за локално приложение могат да си влияят едно на друго (взаимодействие). РОГЕЙН не трябва да се приема с третиноин (лекарство за лечение на акне), и антралин/дитранол (лекарства за лечение на псориазис)

   

  3. КАК ДА ПРИЛАГАТЕ РОГЕЙН

  Само за външна употреба.

  Прилагайте РОГЕЙН само съгласно указанията. Не прилагайте РОГЕЙН върху други части на тялото.Трябва да се прилага обща доза от 1 мл РОГЕЙН два пъти дневно върху скалпа, като се започва от центъра на засегнатата област. Тази дозировка трябва да бъде използвана независимо от размера на засегнатата област. Общата дневна доза не трябва да превишава 2 мл. След прилагане на РОГЕЙН ръцете трябва да се измият старателно. РОГЕЙН трябва да се прилага върху напълно суха коса и скалп.

  Начинът на приложение зависи от използвания апликатор, както е описано по-долу.

  А. АПЛИКАТОР ПОД ФОРМАТА НА СПРЕЙ-ПОМПА

  1. Този апликатор е най-подходящ за нанасяне на РОГЕЙН върху големи участъци от скалпа.

  2. Свалете голямата външна капачка; отстранете малката вътрешна капачка и я изхвърлете.

  3. Поставете спрей-помпата върху бутилката и я завинтете здраво.

  4. След насочване на помпата към центъра на оголената област на скалпа, натиснете помпата веднъж и нанесете РОГЕЙН с върха на пръстите така, че да обхванете цялата оголена област. Избягвайте вдишване на спрея. След употреба поставете голямата външна капачка върху бутилката.

  Б. СПРЕЙ-АПЛИКАТОР С ДЪЛЪГ НАКОНЕЧНИК

  1. Този апликатор е най-подходящ за нанасяне на РОГЕЙН върху малки участъци от скалпа или под косата.

  2. За да се използва дългият наконечник, спрей-помпата трябва да бъде завинтена върху флакона. Следвайте стъпки А.2 и А.З.

  3. Отстранете късия наконечник за впръскване от горната част на спрей-помпата; поставете дългия наконечник върху наконечника на спрей-помпата и го натиснете плътно надолу. Махнете малката капачка от върха на дългия наконечник.

  4. След насочване на ашшкатора към центъра на оголената област на скалпа, натиснете помпичката еднократно и след това нанесете РОГЕЙН с върха на пръстите така, че да обхванете цялата оголена област. Повторете това действие общо 6 пъти, като по този начин приложената доза ще бъде 1 мл разтвор. Избягвайте вдишване на спрея. По желание можете да поставите отново малката капачка върху удължителя след употреба.

   

  В. АПЛИКАТОР ЗА ВТРИВАНЕ

  1. Този апликатор е най-подходящ за нанасяне на РОГЕЙН върху малки участъци от скалпа.

  2. Свалете голямата външна капачка; отстранете малката вътрешна капачка и я изхвърлете.

  3. Сложете апликатора за втриване върху бутилката и го завинтете здраво.

  4. Държейки бутилката в право положение, стиснете бутилката веднъж, за да напълните предната камера до черната линия. Така камерата съдържа една цяла доза (1 мл разтвор).

  5. Държейки бутилката обърната обратно, разтьркайте с апликатора за втриване върху скалпа така, че да обхванете цялото оголено поле, докато камерата се изпразни напълно. След употреба поставете голямата външна капачка върху бутилката.

  Клиничният опит с РОГЕЙН показва, че е необходимо приложение два пъти дневно в продължение на 4 или повече месеца преди поява на очакваните белези на стимулация на растежа на косата. Началото и степента на този процес могат да бъдат различни при отделните пациенти. Съобщава се, че 3 до 4 месеца след спиране на лечението настъпва възвръщане на първоначалния външен вид.

  Какво ще стане, ако случайно погълнете РОГЕЙН

  Случайното поглъщане на РОГЕЙН би могло да доведе до сериозни сърдечно-съдови нарушения: понижено кръвно налягане, ускорен сърдечен пулс, припадъци и замайване. Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако по погрешка сте погълнали РОГЕЙН .

   

  4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

  РОГЕЙН, както всички лекарства, може да причини някои нежелани лекарствени реакции. Най-честа са:Кожните реакции: локална еритема (зачервяване), сърбеж и суха кожа/лющене на скалпа. Засилено падане на косата може да се наблюдава поради действието на РОГЕЙН на сменящите се коси - старите коси падат, а нови израстват на тяхно място. По принцип това временно повишаване на смяна на косата се наблюдава две до шест седмици след започване на лечението и намалява до няколко седмици (първи признак на действие на РОГЕЙН).

  Ако някоя от тези нежелани реакции се окаже трайна или обезпокоителна или ако забележите нежелана реакция, която не е спомената в тази листовка, моля, консултирайте се с лекар или фармацевт.

   

  5. СЪХРАНЯВАНЕ НА РOГЕЙН

  Съхранявайте Вашето лекарство при температура под 25°С Пазете всички лекарства място, недостъпно за деца! Съхранявайте в оригиналната опаковка.

  Не употребявайте след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. РОГЕЙН е безцветен до леко оцветен. Оцветяването не променя ефективността.

   

  6. ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

  Информацията в тази листовка се отнася само за РОГЕЙН. Тази листовка не съдържа цялата информация за това лекарство. Ако имате някакви въпроси или не сте сигурни за нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

  избелване на зъби

   
 • 2017, Всички права запазени.
  Rogaine - причини за косопада